Arla Stockholm

Öppet landskap, även på kontoret

När det 2017 stod klart att Arlas svenska huvudkontor skulle flytta till Solna United i Arenastaden norr om Stockholm gick startskottet för oss på Alsberg Studio, som tacksamt fått uppdraget att formge och skapa det nya kontoret, att börja arbeta.

Projektet har tagit drygt två år att genomföra i nära samarbete med Arla, hyresvärden och övriga inblandade. 

Vårt uppdrag var att skapa en arbetsmiljö för Arlas medarbetare med nytt arbetssätt och nya förutsättningar. På sin tidigare adress var företaget uppdelat på flera våningsplan, nu arbetar alla på samma våning i ett flexibelt kontor med hemvister och olika zoner som erbjuder goda förutsättningar för effektivt och kreativt arbete.

Vi har arbetat med kulörer och material som stämmer väl överens med Arlas globala riktlinjer för sina kontor runt om i världen, kryddat med inslag av möbler i svensk design samt kännetecken för den svenska landsbygden och öppna landskap.

Flera detaljer på kontoret berättar tydligt om välkända varumärken inom koncernen samt påminner medarbetarna om vilka visioner och mål man gemensamt strävar mot. På kontoret i Solna finns det arbetsplats och mötesrum åt minst 300 personer i olika miljöer. 

Vi hoppas att Arla ska trivas i sina nya lokaler!