Berling Media

Från 2000 till 1000 kvm

Berling Media är en av Sveriges äldsta förlagskoncerner. De tre dotterbolagen Gleerups Utbildning, Gothia Kompetens och Verbum erbjuder en bred portfölj inom media och kommunikation – läromedel, kurslitteratur, kompetensutveckling, litteratur, tidningar och möten. Hos Berling Media arbetar drygt 130 anställda med kontor i Stockholm och Malmö.

Under våren 2021 har Alsberg Studio arbetat med att komprimera Berling Medias Stockholmskontor. Vårt uppdrag var att hjälpa Berling Media med att rymmas på en våning om ca 1000 kvm istället för att som tidigare ha dubbelt så mycket yta i kontor på två olika våningsplan i huset. Vi ritade in nödvändiga funktioner, såsom reception, kapprum, mötesrum, kontor, förråd och pausrum.

För att ge utrymme åt alla medarbetare blev skrivborden mindre och förvaringen krymptes jämfört med tidigare. Mötesrummen uppdaterades med ny smart konferensteknik och hela väggar med skrivbara ytor istället för traditionella skrivtavlor.

Projektet innehöll även en stor del av återbruk och re-cirkulärt tänk. Dels återanvändes stora mängder av befintlig inredning såsom arbetsstolar, mötesrumsmöbler och skrivbordsarmaturer. De  gamla möbler som inte fick plats i det nya konceptet såldes och skänktes till eftermarknaden – målet var att inte kasta uttjänta möbler i onödan.

Vi hoppas Berling Media ska trivas i sina uppdaterade lokaler!

Renovering och ombyggnation genomfördes i samarbete med B Bodin Bygg & Byggledning AB. Några av leverantörerna som deltagit i projektet: Horreds, Lammhults, Massproductions, Grötlingbo Möbelfabrik, &tradition, HAY, Abstracta, Ateljé Lyktan, Essem Design, Fora Form, Hillstedts m fl…